Select Page

Ontwerp en ontwikkeling op maat.

Webdesign Den Haag heeft passie voor stijlvolle en breed toegangelijke internet producten en is gespecialiseerd in ontwerp, marketing strategie, content en productie van websites en web applicaties.

Explore, visualize and improve.

Met meer dan 20 jaar ervaring en een achtergrond in de creatieve sector bied Webdesign Den Haag een unieke combinatie van professionaliteit, innovatief denken en klantgerichtheid.

Get it, Feel it, Use it!

Webdesign Den Haag anticipeert op het publieke verwachtingspatroon door de toepassing van technische standaarden op waarde te schatten en innovatief om te gaan met bestaande en breed ondersteunde webdesign technieken.

Webdesign Den Haag Info

Over Webdesign Den Haag
Webdesign Den Haag is gespecialiseerd in ontwerp en productie van websites en web applicaties. Met een passie voor stijlvolle en breed toegangelijke internet producten, meer dan 20 jaar ervaring en een achtergrond in de creatieve sector bied Webdesign Den Haag een unieke combinatie van professionaliteit, innovatief denken en klantgerichtheid.

Webdesign Den Haag anticipeert op het publieke verwachtingspatroon door de toepassing van technische standaarden op waarde te schatten en creatief om te gaan met bestaande en breed ondersteunde webdesign technieken.
Met gericht vooronderzoek en het gebruik van open source software kan Webdesign Den Haag snel en effectief een gepaste website of internet applicatie ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden, restylen en verbeteren.

Diensten

Strategie
Websites en web applicaties zijn onderdeel van ieder bedrijfsplan. Met een goede planning, vooronderzoek én goed toegepast webdesign kan een idee een doeltreffend product voor uw bedrijf of organisatie worden. Op basis van besproken eisen en verwachtingen doet Webdesign Den Haag onderzoek naar toepasbare technieken en bestaande voorbeelden en geeft advies over geschikte mogelijkheden en passende oplossingen voor online campagnes en digitale bedrijfsvoering.

Ontwerp
Webdesign omvat concept, ontwerp, interactieve vormgeving en web interface programmeren. Een goede website of webapplicatie bestaat uit een interactief ontwerp waarin specifieke informatie goed toegankelijk en aantrekkelijk gemaakt wordt dmv. vormgeving en interactie met de gebruiker. De juiste vorm, een gepaste stijl en de juiste interactie geven een website een herkenbaar en vertrouwd karakter.

De functies en de doelgroep waarvoor internet producten worden ontworpen bepalen grotendeels hoe een website of web applicatie eruit kan zien en welke functies benodigd zijn. Een interactief ontwerp kan in de basis rekening houden met specifieke vormgeving en interactie voor touch-interfaces van mobile- devices en tablets.

Webdesign Den Haag ontwerpt beeldmerken, logo’s en huistijlen en levert in samenwerking met andere ontwerpers grafisch ontwerp en drukwerk voor visitekaartjes, flyers, folders, banners, nieuwsbrieven, jaarverslagen etc.
Webdesign Den Haag werkt samen een groot aantal verschillende ontwerpers en vormgevers op het gebied van grafische ontwerp, website producties en cross-over projecten.

Productie

Met doorlopend onderzoek en veel ervaring in het gebruik van open source software kan Webdesign Den Haag snel en relatief goedkoop een bijzondere website of internet applicatie realiseren.

In overleg wordt een concept opgesteld en uitgewerkt tot een basis model voor een website of applicatie waarin de functies van specifieke interactieve elementen inzichtelijk worden gemaakt.
Het basis model wordt eerst technisch uitgewerkt en getest, daarna dient het model als basis voor het interactieve ontwerp van de website of applicatie.

Het basis model bepaalt de flowchart, het verloop van de interactie, en geeft aan welke onderdelen minimaal benodigd zijn binnen het webdesign. Voorafgaand aan de ontwerpfase wordt in overleg ook een mood-board samengesteld waarin bestaande stijl-elementen verzameld worden om de gewenste uitstraling van het webdesign te bepalen.

Voor veel voorkomende typen websites en applicaties is er al een basis model waarmee direct aan de ontwerp fase van het webdesign begonnen kan worden, dit bespaart veel werk en kosten.

Met het basis model, de flowchart en het mood-board worden de mook-ups ontworpen, de grafische voorbeelden van het webdesign. De mook-ups worden in overleg uitgewerkt tot een volledig werkende website of internet applicatie.

Onderhoud

Met onderhoud en optimalisatie zorgt Webdesign Den Haag dat uw website veilig en goed toeganklijk is in uiteenlopende browsers, platformen en netwerken. Naast het maken van backups en het uitvoeren van updates voor systemen en componenten worden nieuwe technieken getest en onderzocht om het aanbod van advies, ontwerp en ontwikkeling af te stemmen op toekomstige verwachtingen.

Zoekmachine optimalisatie is een belangrijke onderdeel tijdens de realisatie van een website. Een goede SEO begint met de inhoud en indeling van een website of applicatie. Alle trefwoorden van teksten en links worden door zoekmachines geindexeerd, de positie van de tekst in de pagina en de frequentie van voorkomen van de trefwoorden bepaald mede de ranking van betreffende webpagina in verschillende zoekmachines. Daarnaast speelt de opbouw van een website een belangrijke rol in de leesbaarheid voor zoekmachines (crawlers).

 

Work & Services

Creatief adviseur op het gebied van:
Strategie – Onderzoek en advies
Ontwerp – Vormgeving en webdesign
Productie – Ontwikkeling en realisatie
Onderhoud – Onderhoud en optimalisatie

Diensten:
Creative consultancy
Creative assistant project management
Webdesign & coding (websites and applications)
Template design (custom and responsive)
Design & Artwork (styling and art)
Search engine optimalisation (ranking your content)
Social networks (connect and share)

Achtergrond Webdesign Den Haag

Webdesign Den Haag is in 2010 ontstaan vanuit Oddsized, het creatieve bedrijf van Carl P. Müller MA., entrepreneur, kunstenaar en webdesigner in Den Haag.
Oddsized werkt aan verschillende creatieve opdrachten en autonome projecten en is een intermediar voor kwaliteit gerichte klanten, freaky frisse ontwerpers en ruimdenkende webprogrammeurs.
Sinds 2010 werkt Carl P. Müller onder de naam Webdesign Den Haag in opdracht aan uiteenlopende internet projecten, en sindsdien is Carl Müller algemeen bekend als de Webbouwer.

Achtergrond Carl P. Müller
Na afronding van zijn gecombineerde studie schilderen en multimedia aan de Koninklijke academie in Den Haag in 2001, heeft Carl Müller als freelancer voor uiteenlopende typen bedrijven en organisaties een groot aantal professionele websites en interactieve campagnes gerealiseerd en veel ervaring opgedaan op het gebied van ondernemen, ontwerp, communicatie, interactieve vormgeving, webontwikkeling en project management. Lees meer op www.oddsized.org